rss
email
twitter
facebook

Saturday, March 31, 2012

Sabtu ahad mgu lepas,aku ditugaskan ke Johor Bahru,untuk tujuan promosi bebudak blajar ke universiti.....dengan kata kasarnya,bebudak skg tak gemar nak masuk universiti..nak masuk realiti tv katanya,so terpaksa lah cikgu2 kat universiti turun padang,ajak diorang masuk blajar sini.......kurang ajo sangat!!!!:ehehehee

Spanjang jadi promoter,banyak kisah2 menarik berlaku....so hari ni nak kasik cerita beberapa kisah:::

Kisah 1
Ada sorang makcik n suaminya dtg kat aku...dia tanya samada anak dia layak untuk buat diploma kat universiti...bila aku mintak slip spm anak dia, bapak terkejut giler..12A beb!....so aku nasihatkan makcik tu "Mak senah,anak mak senah ni bukan stakat buat diploma,buat 3 kali diploma pon layak"...hehe.

Kisah 2
Dua orang budak pompuan sexy dtg tanyakan camner nak buat diploma....aku agak tergagap waktu terangkan pada diorang,sbb tekak haus giler...ttba budak tu sound "abg gagap2 ni,sbb tergoda ke"....mcm haram punya budak,kecik2 dah gedik!

Kisah 3
Sorang budak ala2 nerd dtg jumpa aku,nak buat diploma katanya....so aku tanya berapa spm dia..dia jawab 8A...ok lah,aku terangkan semuanya....hujung2 tu,ttb dia kacap cam ni "tapi bang,bahasa malaysia saya fail"......aku pun jawab "ok,boleh gak ko wat diploma,tapi kat CONGO!"...hehehe

Kisah 4
Mak cik yang ala2 glamour datang jumpa aku,bersama2 anaknya, mintak diterangkan tentang diploma....aku pun baik punya terangkan....ttb dia menyampuk "oh,ni bukan universiti malaya ke?"...aku terkejut dan nyatakan UM kat sebelah....makcik ni mmg carik pasal.

Kisah 5
Ni kes yg paling banyak terjadi kat aku......sorang makcik2,ala2 gedik,datang kat aku n bertanya "Bahan untuk guru ada tak?Saya ni guru kaunseling".....nak mintak bahan konon,sebenarnya nakkan bag n goodies dr uni ktorang lah tu.kat tangan dia dah penuh bag dah....skali aku bagi plastik n dalamnya ada buku info,tu jek.....tapi pastu dia boleh sound "eh,ni bag plastic,bag2 kain takder ke?".....kannnnnnnnnnnn!

2 comments:

Prince Patrick said...

Kisah yang ke-5...makcik tu macam hampeh...haram sungguh hahaha

Opie. said...

kisah ke5 meme x patot. memalukan kami jek. Opie g PWTC lu mmg kumpul bahan utk bilik kami. x terlintas pun nak ngompol2 tu dah masok tahun ke3 ni. tahun petama lu meme la, excited nak ngompol mcm2 bentuk n kale beg2 tew.. Hehe

Post a Comment